راهنمای خرید بارکد خوان
پیش از اینکه درباره خرید بارکد خوان فروشگاهی صحبت کنیم باید ابتدا بدانیم بارکد خوان چیست و چه کاربردی دارد؟
بارکد خوان دستگاهی است که با اسکن کردن بارکد موجود روی کالاها اطلاعات ذخیرهشده در این بارکد را میخواند و این اطلاعات را روی سیستم نرمافزاری ذخیره میکند. نحوه عملکرد دستگاه بارکد خوان به این صورت است که بهوسیله نور قرمز، عناصر سیاهوسفید روی بارکد را اسکن میکند و اطلاعات ذخیرهشده در این عناصر سیاهوسفید را به متن تبدیل میکند.
در داخل دستگاه بارکد خوان یک حسگر حساس به نور وجود دارد و پس از دریافت بازتاب نور قرمز تابیدهشده به بارکد، اطلاعات موجود در بارکد را شناسایی کرده و یک سیگنال آنالوگ بهطرف بخش رمزگشای دستگاه اصلی ارسال میکند. در بخش رمزگشا نیز این سیگنال تفسیر میشود و اطلاعات بهدستآمده از آن تبدیل به متن میشود. این متن در سیستمهای نرمافزار کامپیوتری ذخیره میشوند.
بنابراین اگر بخواهیم بهصورت ساده بگوییم، دستگاه بارکد خوان یک اسکنر است که بارکدهای چاپشده روی کالاها و وسایل را میخواند و به این طریق اطلاعاتی مانند قیمت، تعداد و … را ثبت و ذخیره میکند.
از نکات مهمی که در هنگام خرید بارکد خوان باید به آنها توجه داشته باشیم زمینه کاری، مقاومت بارکد خوان، نوع بارکد خوان، درگاه اتصال کننده، سرعت اسکن و قیمت آن است که در ادامه به تمام این موارد اشاره میکنیم.
زمینه کاری بارکد خوان
هنگام خرید بارکد خوان باید بدانید که برای چهکاری قصد استفاده از سیستم بارکد خوان را دارید. معمولاً در سیستمهای اداری، فروشگاهی، صنعتی و انبارداری از سیستمهای بارکد خوان استفاده میشود که هر یک از این زمینه های مصرفی به یکی از انواع بارکد خوان نیاز دارند.
انواع بارکد خوان
در راهنمای خرید بارکد خوان باید به نوع آن هم توجه کنید. بارکد خوان ها به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند.
- بارکد خوان رومیزی
- بارکد خوان دستی
- بارکد خوان همراه
البته هر یک از این انواع دارای نمونه های مختلفی هستند و شما باید هنگام خرید بدانید که کدام یک از انواع بارکد خوان ها مورد نیاز شما هستند.
مقاومت بارکد خوان
مقاومت بارکد خوان به مکان استفاده و زمینه کاری بستگی دارد. به عنوان مثال اگر در فروشگاه از بارکد خوان استفاده می کنید نیازی نیست که انواع مقاوم در برابر ضربه و تکان های شدید را خریداری کنید، اما اگر قصد دارید در محیط های صنعتی و برای انبارداری از بارکد خوان استفاده کنید، باید انواع موقع مقاوم تر آن ها را خریداری کنید.
درگاه اتصال کننده
بارکد خوان دارای یک درگاه USB برای متصل شدن به سیستمهای الکترونیکی است؛ بنابراین با توجه به توانایی های محصول و نوع استفاده انواع بارکد خوان ها میتوانند درگاههای اتصال کننده مختلفی داشته باشند.
سرعت اسکن بارکد
سرعت اسکن بارکد توسط بارکد خوان با توجه به زمینه کاری و نیاز شما اهمیت پیدا میکند؛ بنابراین باید ببینید که در کجا و در چه زمینه کاری قصد استفاده از بارکد خوان را دارید تا بتوانید از انواع مناسب با سرعت مناسب استفاده کنید.
قیمت بارکد خوان
پارامترهای متفاوتی روی قیمت بارکد خوان تاثیر می گذارند. به عنوان مثال دقت، سرعت اسکن بارکد، نوع بارکد خوان و … روی قیمت آن ها تاثیر دارند، اما شما باید با توجه به زمینه شغلی و نوع کاربری از انواع مناسب بارکد خوان استفاده کنید.
انواع بارکد خوان
دستگاه اسکنر یا بارکد خوان دارای انواع بیسیم، دوبعدی، بارکد خوان سیمی و همراه هستند. هر یک از این بارکد خوان ها دارای زیرمجموعه های دیگری هستند که کاربرد های متفاوتی دارند.
بارکد خوان با سیم
بارکد خوان با سیم همانطور که از نامش پیداست توسط یک سیم به یک ایستگاه کاری متصل میشود و جز انواع ارزان بارکد خوان است.
بارکد خوان بیسیم
بارکد خوان بیسیم از طریق بلوتوث یا Wifi کار میکند و امکان حرکت آن تا حد شعاع بلوتوث و Wifi وجود دارد. بارکد خوان بیسیم نسبت به نمونه های باسیم مزایای بیشتری دارد.
چراکه قابلیت جابجایی و حمل دارد، اما نمونه های بهتری از این بارکد خوان ها نیز وجود دارند و آن هم بارکد خوان های دو بعدی هستند که علاوه بر قابلیت خواندن بارکد های یک بعدی قابلیت خواندن بارکد های دو بعدی مانند QR CODE را هم دارند.
بارکد خوان رومیزی
بارکد خوان رومیزی یک بارکد خوان ثابت است که معمولاً در صندوق سوپرمارکت ها از آن استفاده میشود.
بارکد خوان همراه
بارکد خوان همراه در انبار های بزرگ استفاده میشود و قابلیت جابجایی دارد.
بارکد خوان دو بعدی
بارکد خوان دو بعدی اسکنری است که میتواند بارکد های دو بعدی مانند QR CODE را اسکن کند. این اسکنر ها قابلیت ذخیره بیشتری نسبت به بارکد خوان های بیسیم دارند و میتوانند ۲۰۰۰ کاراکتر یا بیشتر از آن را شناسایی و ذخیره کنند.
بارکد خوان دو بعدی قابلیت اتصال به وبسایت را دارد و می توان از آن برای ردیابی محصولات دیگر نیز استفاده کرد.
از مزایای بارکد خوان دوبعدی نسبت به بارکد خوان بیسیم این است که میتواند از هر جهت بارکد ها را اسکن کند. به همین خاطر استفاده از آن باعث میشود تا سرعت عمل در هنگام اسکن کردن افزایش پیدا کند و کارایی بیشتری نسبت به انواع بی سیم داشته باشد.
با استفاده از بارکد خوان دو بعدی امکان تکمیل چندین فیلد به صورت همزمان وجود دارد، در حالی که بارکد خوان های بی سیم یک بعدی این کار را انجام نمی دهند.
کلام پایانی
در این نوشتار نکات مهم در راهنمای خرید بارکد خوان بررسی شد و با توجه به این که انواع مختلفی از بارکد خوان ها وجود دارند، شما باید هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که در چه زمینه ای قصد استفاده از بارکد خوان را دارید تا بتوانید یکی از انواع مختلف را مناسب با زمینه کاری خودتان خریداری کنید.